Valvasorjeva knjižnica Krško nominirana za nagrado Javna knjižnica leta

Ministrstvo za kulturo, 14. junij 2023 ― Mednarodna knjižničarska organizacija (angleško International Federation of Library Associations–IFLA) bo na mednarodnem kongresu v Rotterdamu, ki bo potekal od 21. do 25. avgusta, razglasila letošnjega nagrajenca Javna knjižnica leta (angleško Public Library of the Year). Med štiri knjižnice finalistke z vsega sveta se je uvrstila tudi Valvasorjeva knjižnica Krško.

Valvasorjeva knjižnica Krško nominirana za nagrado splošna knjižnica leta

Ministrstvo za kulturo, 14. junij 2023 ― Mednarodna knjižničarska organizacija (angleško International Federation of Library Associations – IFLA) bo na mednarodnem kongresu, ki bo v Rotterdamu od 21. do 25. avgusta, razglasila letošnjega prejemnika nagrade splošna knjižnica leta (angleško Public Library of the Year). Med štiri knjižnice finalistke z vsega sveta se je uvrstila tudi Valvasorjeva knjižnica Krško.

Slavnostno odprtje festivala Krafft

Ministrstvo za kulturo, 13. junij 2023 10. junija so skupaj z novo kinodvorano Mojkino Kranj slavnostno odprli tudi Festival Krafft. Festival se je začel z mojstrskim tečajem z znanim srbskim igralcem Predragom Mikijem Manojlovićem, sledilo pa je uradno odprtje festivala s podelitvijo nagrad Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI). Odprtja festivala se je udeležila tudi ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

Radio Slovenija vabi na predavanje v okviru projekta B-AIR

Asociacija, 13. junij 2023 ― Vabljen na predavanje: Novorojenček in zvok, ki bo izveden v okviru aktivnosti projekta B-AIR in se osredotoča na prečna polja med umetnostjo in zdravjem. Predavnje bo potekalo v petek, 16. 6. 2023 ob 14.00 na Pediatrični kliniki. Gostja bo dr. Manuela Filipp, raziskovalka na Univerzi v Aosti in Univerzi v Ženevi, glasbenica, pedagoginja in razvojno … Preberi več o Radio Slovenija vabi na predavanje v okviru projekta B-AIR
Film in radio: predavanje Anje Banko

Film in radio: predavanje Anje Banko

Radio Študent, 9. junij 2023 ― Predavanje Anje Banko, dolgoletne redaktorice oddaje Temna zvezda. Anja Banko v svojem predavanju zariše razvoj zgodovine in sedanjosti srečanja radia in filmske kritike. Od prvih trčenj filmske kritike z radiem do sodobnega diktata radiofoničnosti; od kletnih prostorov do šestega in sedmega štuka. Prisluhnite!

Umetnost in kultura pomembni pri spodbujanju pozitivnega duševnega zdravja in dobrega počutja

Motovila, 9. junij 2023 ― Evropska komisija predstavila nov celovit pristop k duševnemu zdravju. V Grčiji pod okriljem Culture Action Europe poteka srečanje Beyond the Obvious na temo skrb, dobro počutje, dobro življenje in kultura. Tam je tudi Motovila. The post Umetnost in kultura pomembni pri spodbujanju pozitivnega duševnega zdravja in dobrega počutja appeared first on Motovila.

Prvo srečanje mednarodnega združenja za kulturo gradnje

Ministrstvo za kulturo, 2. junij 2023 ― Prvo srečanje mednarodnega združenja za kulturo gradnje "Davos Baukultur Alliance" je bilo 19. in 20. maja v Benetkah. Srečanje združenja, ki je bilo na pobudo Švice in v sodelovanju s Svetovnim gospodarskim forumom (angleško the World Economic Forum – WEF) ustanovljeno januarja 2023 v Davosu, je odprl predsednik Švicarske konfederacije Alain Berset.
še novic